Kingsfordweg 151 Amsterdam

Kingsfordweg 151 Amsterdam

+31 (0)20 8203693

Phishingtest

Bescherm uw bedrijf tegen phishingaanvallen met een phishingtest van BSM

Phishing is een van de meest voorkomende manieren waarop bedrijven worden aangevallen. Met de phishingtests van BSM krijgt u inzicht in hoe goed uw medewerkers phishing herkennen en helpt u hen om op een opbouwende manier hun vaardigheden te verbeteren, zodat verdachte e-mails snel en effectief worden gesignaleerd.

Onze tool maakt het mogelijk om de test volledig op maat af te stemmen op het niveau dat voor uw organisatie geschikt is, zonder dat u software hoeft te installeren. Bovendien blijven al uw gegevens veilig binnen Nederland en voldoen we volledig aan de AVG-regelgeving.

Waarom kiezen voor BSM’s phishingtest?

  • Volledige ontzorging: In tegenstelling tot veel andere aanbieders hoeft u bij ons geen eigen medewerkers vrij te maken om de phishingtest (technisch of softwarematig) op te zetten of uit te voeren. Wij nemen het proces uit handen, van begin tot eind. Nadat we samen het scenario hebben bepaald, stellen wij alles voor u in en drukken op de startknop na uw goedkeuring en de ondertekening van de vrijwaringsverklaring. Wanneer medewerkers zelf phishingtests moeten opzetten, leidt dit vaak tot frustraties en ineffectieve scenario’s. Wij zorgen ervoor dat de juiste testscenario’s worden gekozen, zodat uw medewerkers optimaal leren zonder onnodige obstakels.
  • Keuze uit semi-maatwerk of volledig maatwerk: Afhankelijk van uw behoefte bieden we u de keuze uit semi-maatwerk scenario’s of volledig op maat gemaakte tests. Bij de semi-maatwerk optie gebruiken we beproefde scenario’s, waarbij we de e-mailteksten en afzender eenvoudig kunnen aanpassen aan uw organisatie. Deze optie is vaak voldoende voor de eerste phishing rondes. Is uw organisatie al getraind, dan zijn onze volledig maatwerk simulaties geschikt. Hier wordt de website en bijvoorbeeld URL volledig aangepast vergelijkbaar met de situatie dat hackers al voorkennis hebben of een gerichte aanval doen.
  • Afgestemd op uw organisatie: Wij stemmen de phishingtest af op het kennisniveau en de behoeften van uw medewerkers. Of u nu kiest voor een eenvoudige test of een complexere simulatie, wij zorgen ervoor dat de test past bij uw specifieke situatie.
  • Flexibiliteit en persoonlijk contact: Zodra alles zorgvuldig is ingesteld en getest, plannen we samen met u een geschikte startdag. Mocht er iets veranderen, dan kunnen we de testdatum flexibel aanpassen aan uw agenda.
  • Geen software-installatie nodig: Met onze ‘Phishing as a Service’ hoeft u geen software te installeren. Wij verzorgen alles, zodat u zich volledig kunt richten op uw kerntaken.
  • Voldoen aan Europese regelgeving: Alle gegevens worden verwerkt en opgeslagen binnen Nederland, volledig in overeenstemming met de Europese wetgeving (zoals de AVG). Uw data blijft veilig binnen de Europese grenzen, zodat u verzekerd bent van optimale privacy en beveiliging. 

Voordelen van een phishingtest door BSM:

  • Uw medewerkers worden zich bewuster van phishing en leren verdachte e-mails beter te herkennen.
  • We begeleiden uw interne contactpersoon tijdens de phishingtest om de test opbouwend te laten verlopen voor alle deelnemers.
  • Keuze uit semi-maatwerk scenario’s (tekstueel aan te passen) of volledig maatwerk (inclusief gepersonaliseerde URL en website).
  • Minimale inzet van eigen personeel nodig voor de testopzet.
  • Flexibele planning en volledig uitgevoerd door ervaren specialisten.
  • Geen software-installatie of technische voorbereidingen vereist.
  • Voldoen aan Europese regelgeving met dataopslag binnen Nederland. 

Hoe werkt het?

Na een kort overleg stellen wij de phishingtest in op basis van uw voorkeuren: semi-maatwerk of volledig maatwerk. Zodra alles is ingesteld en samen met uw contactpersoon is getest, plannen we de startdatum in. Voorafgaand aan de test vragen we u een vrijwaringsverklaring te ondertekenen. Wij bieden de flexibiliteit om de testdatum aan te passen indien nodig. Na afloop van de test ontvangt u voor alle deelnemers een herkenningspuntenbrief, waarin alle signalen van phishing worden toegelicht. Daarnaast ontvangt u een geanonimiseerd rapport met concrete aanbevelingen voor zowel de technische beveiliging als het bewustzijn van uw medewerkers.

Wilt u verder gaan? Dan adviseren we na de test om door ons een bewustwordingstraining te laten geven, waarin phishing uitgebreid wordt besproken, gevolgd door een herhaaltest om het leereffect te vergroten.

Over BSM

BSM is al meer dan twintig jaar actief op het gebied van informatiebeveiliging. Wij bieden een breed scala aan diensten, zoals phishingtests, awareness trainingen, penetratietests, auditbegeleiding en Interim CISO-diensten. Onze expertise helpt bedrijven hun online veiligheid te verbeteren en hen weerbaarder te maken tegen cyberdreigingen.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij uw organisatie kunnen helpen veiliger te worden.

Phishingtest voor scholen

Wilt u meer informatie over onze mogelijkheden voor IBP (organisatie van informatiebeveiliging en privacy) voor scholen?

Bewustwordings
training-phishing

Laat uw werknemers bewust worden van de gevaren van e-mail.

Phishingtest aanvragen

Klik hier voor het phishingtest-aanvraagformulier.