Over ons

De voortschrijdende digitalisering kent vele voordelen, maar brengt ook nieuwe risico's met zich mee. Denk aan het weglekken van informatie, fraude, diefstal, cybercrime en virussen. BSM brengt voor u de risico's en verantwoordelijkheden in kaart. Zo kunt u veilig gebruik maken van alle mogelijkheden op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. Ook tonen wij aan hoe en wanneer iets fout is gegaan en vooral: wie hiervoor verantwoordelijk is. Cybercrime wordt uiteindelijk altijd veroorzaakt door mensen. Het specialisme van BSM is het zoeken van de persoon achter de cybercrime zodanig, dat u schade kunt verhalen of aangifte kunt doen van een misdrijf.

BSM is in 2004 opgericht door Arnoud Bruinsma. Samen met een aantal vakgenoten met kennis van informatie beveiliging ontwikkelde hij in 2004 de ICCM audit, die ondertussen bij veel bedrijven is uitgevoerd. In 2007 kwam daar het keurmerk 'data veilig' bij, waarvoor vanuit diverse hoeken al grote interesse is getoond. Sinds 2007 beschikt BSM over de benodigde vergunning (POB 1104) voor het doen van rechercheonderzoeken. Wij hebben een waardevol team aan experts die u kunnen helpen met het aanpakken of voorkomen van cybercrime.


Geen ICT leverancier!

Informatie beveiliging en onderzoek is mensenwerk. BSM is een consultancy bedrijf en onderzoeksbureau en geen ICT leverancier. Wij leveren dus geen ICT systemen maar gebruiken wel veel computers bij ons dagelijks werk. Ook hebben wij veel kennis verzameld van de security componenten die tegenwoordig in elk bedrijf aanwezig zijn.


Het eindproduct

Het eindresultaat van onze activiteiten wordt vrijwel altijd weergegeven in een rapport. Rapportages van beveiligingsadviezen, zoals audits en penetrationtests bevatten informatie over de beveiligingsstatus van uw eigen ICT omgeving of website en over de eventuele vervolg stappen.
Rechercheonderzoeken hebben als eindresultaat een rapport waarin de feiten voor u zijn verzameld. Deze rapportages worden regelmatig in rechtszaken gebruikt.


Software ontwikkeling

Voor de uitvoering van een deel van de activiteiten van BSM wordt gewerkt met zelfontwikkelde software en databases. Wij beschikken over een product database met daarin een actueel overzicht van de meeste security producten met voor en nadelen. Ook hebben wij search software ontwikkeld waardoor we rechtstreeks een koppeling kunnen maken met een groot aantal nationale en internationale databases en websites. Zo halen wij snel, goedkoop en efficiënt informatie en feiten voor u naar boven.


De klant staat centraal

Al onze werkzaamheden zijn maatwerk. Geen onderzoek of audit is gelijk! De samenstelling van onderzoeks feiten of apparatuur is variabel. Daarom heeft BSM een klantgericht model en zijn wij servicegericht.