Informatiebeveiliging

Verloren USB-sticks, inbraak in netwerken, verloren data, maar ook boze medewerkers, gestolen laptops en verkeerd geadresseerde mail. Lekken in de informatie beveiliging kunnen ook voor uw bedrijf verstrekkende gevolgen hebben.
Met een goed antivirus pakket, een firewall, een sterk wachtwoord, een slotje in de browser en beveiligingsupdates bent u er nog niet. Terechte aandachtspunten, maar voor een optimale informatiebeveiliging moet naast de technische aspecten vooral ook aandacht zijn voor organisatorische, fysieke en procedurele aspecten. Want de beveiliging is zo sterk als de zwakste schakel!

Een veel gehoorde misvatting is dat de leverancier verantwoordelijk zou zijn voor de ICT beveiliging en de juiste activering van de instellingen. ICT beveiliging is echter een specialisme welke niet standaard tot de corebusiness van software en hardware leveranciers behoort.

Als onafhankelijk adviseur helpt BSM u om de status van uw informatiebeveiliging in kaart te brengen en te testen. Ook kunnen onze consultants u helpen met de opzet en implementatie van security beleid binnen uw organisatie. Neem voor meer informatie contact met ons op.