Cybercrime / digitale fraude

Onder cybercrime oftewel computercriminaliteit, wordt verstaan: een misdrijf gepleegd met behulp van computers en internet. Cybercrime is de snelst groeiende vorm van criminaliteit. De toenemende afhankelijkheid van bedrijven en organisaties van ICT voor de bedrijfsvoering, het gebruik van internet, e-mail, computersystemen, laptops en smartphones, heeft veel nieuwe mogelijkheden voor fraude gecreëerd. De daders laten vaak ongewild digitale sporen achter, waardoor waardoor hun identiteit en de toedracht vaak kunnen worden achterhaald.

Met digitaal forensisch onderzoek legt BSM voor haar klanten alle handelingen op een werkstation, pc of server vast en kan het netwerkverkeer en e-mail verkeer gemonitord worden. Onze digitale rechercheurs zijn dagelijks bezig met ICT forensics; het op juridisch juiste wijze vinden, vastleggen en rapporteren van digitale sporen in ICT systemen. Ook houden we ons bezig met Web forensics: intensief sporenonderzoek op internet. We hebben toegang tot een zeer groot aantal wereldwijde informatiebronnen en databases, maar nog belangrijker: wij weten met welke methodes deze bronnen snel en doeltreffend doorzocht kunnen worden. Bij digitale onderzoeken wordt gewerkt met de forensische software Encase, een pakket dat wereldwijd door alle opsporingsdiensten zoals politie en douane gebruikt wordt voor het vergaren, analyseren en rapporteren van forensisch bewijsmateriaal.

BSM heeft apparatuur en software beschikbaar om verwijderde gegevens voor u terug te halen, dit wordt Data recovery genoemd.

Vermoedt u dat u het slachtoffer bent van cybercrime? Neemt u dan direct contact op met BSM.